Esküvői jármű

Autó

Bár szigorúan KRESZ-ellenes, már két sarokkal előre hallani a dudáló násznép hangját, ahogy szépen sorban követik az esküvői autót, és az egész város tudtára adják micsoda örömteli nap vár ma rájuk.
De vajon melyik az esküvői autó?
Természetesen a legszebb, a legelegánsabb, a legkülönlegesebb és a legdíszesebb, hiszen az autó szerves része a nagy napnak, és az is megérdemli az alapos választást. S ha már anyagi helyzetünk nem úgy hozta, hogy eleve egy ilyen álomautó várakozik a garázsunkban, akkor ne felejtsük el az esküvői listára felírni az autóbérlést. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, de most mi összegyűjtöttük öt abszolút kedvencünket – a sorrend nem is számít –, amivel biztos a mesés bevonulás.

  1. Hintó, lovaskocsi – Nos, igen, ha szerettük a tündérmeséket és a királylányokról szóló történeteket, akkor ez a mi választásunk. Egy nyitott hintóban korzózva a város utcáin – egészen biztos a XXI. századi Hamupipőkék boldogsága. Bár ez jobbára csak két lóerős jármű, de itt úgysem a gyorsaság számít.
  2. Rolls Royce – Az angolos elegancia, a klasszikus stílus kedvelőinek. Arisztokratikus, szofisztikus és nem lehet nem észrevenni fensőbbséges vonalait, ahogy elhalad az úton. Ebben az autóban Sabrinaként utazhatnak a menyasszonyok párjukkal az esküvőre.
  3. Ford Mustang Cabrio – Az old timerek fenegyereke, egy igazi kabrió. Ebben az autóban egyesül a klasszikus és a vadóc, szinte mindenkit lenyűgöz. Napsütéses időben az abszolút kedvenc, amiben Grace Kelly-nek is érezhetik magukat a menyasszonyok. (S amit biztosan szeretne a vőlegény is vezetni.)
  4. Limuzin – Az autó, amibe akár az összes koszorúslány is elfér. Lehet fehér vagy fekete, mindkettőn jól mutat a menyasszonyi virágdísz, de ami a legjobban mutat, az úgyis az a pillanat, amikor a sofőr kinyitja az ajtót, és a menyasszony, mint egy hollywoodi szupersztár, kilép a rajongó násznép elé.
  5. Bogár – Meglepő kedvességével és édes bájával lopta be magát a Bogár a szívünkbe. Nem nagy, nem elegáns, viszont ellenállhatatlanul bohém, fiatalos és szemtelen. Ahol megjelenik, biztosan mosolyt csal az arcokra. Ha valami merészet szeretnénk, ez a biztos befutó!

Ezek lennének a mi kedvenceink, de persze a választás szabad, csak azt tartsuk szem előtt, hogy az autó stílusa, megjelenése passzoljon az esküvőhöz és persze az ifjú párhoz. Ezen a napon valóra válhatnak az álmok, így érdemes olyan autót választani, ami kicsit tényleg megdobogtatja a pár szívét, amivel szívesen fényképezkednének, és amire jó lesz majd visszaemlékezni évek múlva is.
Az alapszín többnyire a fekete és a fehér, de ettől is el lehet térni, ha olyat találunk, ami harmonizál az est színeihez. Ne feledjük, hogy az autó díszítése elengedhetetlen, így egy képet jó előre készítsünk álmaink autójáról, hogy a virágkötők meg tudják tervezni a díszeket, és ne az esküvő reggelén kelljen improvizálniuk!
A nagy napon legyen minden tökéletes és amennyire lehet megtervezett, hogy amikor begurul az esküvői autó már csak az örömre és boldogságra legyen idő.

Dzsó
| <<< vissza az előző oldalra | főoldalra | az oldal tetejére |


 

 

 

 

 

 

 

Archív weblap:

Kontakt: info@eskuvoilexikon.hu