Esküvői rekordok

Leg-, leg-, leg - Esküvői rekordok

A világ legdrágább esküvői ruhája, a legnagyobb esküvői tortája, a legnagyobb násznépe, hogy csak néhányat említsünk, mert a Guinness Rekordok Könyvéből természetesen az esküvő témaköre sem maradhat ki. 126 nyoszolyólány, 25 vőfély és 23 koszorúslány vett részt azon az esküvőn, amelyet 2013 novemberében rendeztek Srí Lankán, a Colombótól északra fekvő Negondo városában. A látványos esemény bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen ennyien még soha nem asszisztáltak egy házasságkötésnél. Eddig egy thai pár esküvője volt a rekorder, oda 96 nyoszolyólányt hívtak meg.

Luxus, csillogás, majd a boldogító igen - határ a csillagos ég. A világ legdrágább esküvője - Anish Mittal és Amit Bhatia parádéja - 60 millió dollárba került. Az igen kimondásánál ezer ember könnyezett, akik ötezer üveg Château Mouton-Rothschild bort ittak meg, és tíz kiló kaviárt fogyasztottak el. USA vetélytársa, Kína sem marad el: idén tavasszal délnyugat-kínai Csungkingban 5 millió jüant, azaz mintegy 190 millió forintot csengetett ki a vőlegény édesapja, egy befolyásos üzletember.

Nem bagatell összeget - 55 millió dollárt - kellett fizetni Lalit Tanwar és menyasszonya, Yogita Jaunapuriais egybekelésénél, de az ő lagzijuk azért is érdekes, mert az ifjú pár csak a legközelebbi rokonokat és barátokat hívta el, és így is több ezren érkeztek. Az óriás méretű esküvői sátrat egy hónapig építették. Az egész napos programon közel százféle ételt szolgáltak fel: a vendégek ehettek pizzát, thai, kínai és indiai ételeket is. A vőlegény hozományként egy Bell 429-es helikoptert - alig négy millió dollár - kapott ajándékba az apjától.

A világ legdrágább esküvői ruhája 2,4 milliárd forintba került: Renee Strauss, egy beverly hills-i esküvői szalon tulajdonosa, és Martin Katz drágakő-kereskedő alkotása, amelybe százötven karátnyi gyémántot fűztek bele az alkotók. A legdrágább férfi szabott öltöny kasmír gyapjúból készült. A selyem és közel ötszáz gyémánttal kirakott, látványos holmi egymillió dollárért nem is elérhetetlen.

Ugyancsak Guinness-rekorder az az olasz hölgy, aki három kilométer hosszú menyasszonyi fátyollal vonult az oltár elé. Elena De Angelisnek több tucat személyre volt szüksége, hogy problémamentesen eljusson a templomba. A szerelmesek egy lenyitható tetejű autóban utaztak, utánuk három kilométeres sorban pedig azok, akik fogták a fátylat.

Fehér rózsa, fehér liliom, fehér orchideák, holdvirágok, egy százéves fikusz, többféle kő, festékek, tollak, drágakövek, köztük két, kilencvenkarátos vörös rubin metszettel, kilenc egykarátos gyémánt és egy 21,6 karátos csillag rubin - ezekből az alkotó elemekből állt össze a világ legértékesebb menyasszonyi csokra, amelyet egy vietnami plázában láthatott a nagyérdemű.

A legtöbb pénzt - csaknem 16 millió dollárt - egy amerikai, Chopard Blue Diamond gyűrű ér. Természetesen gyémánt: egy hatalmas, ovális alakú, kék színű darab berakásokkal, fehér arany alappal.

Az ételek se hiányozzanak a sorból: a legméretesebb esküvői torta egy hétemeletes, öt méter magas, tíz kg-os édesség volt, amelyet 59 ezer vendég kóstolhatott meg. Természetesen mind elfogyott.
pár számára.
| <<< vissza az előző oldalra | főoldalra | az oldal tetejére |


 

 

 

 

 

 

 

Archív weblap:

Kontakt: info@eskuvoilexikon.hu