Stand up az esküvőn

Stand up Comedy

Különleges esküvői meglepetés: humorista a lakodalomban A stand up comedy (vagy ahogy magyarul a műfajt hívják, a dumaszínház) hatalmas népszerűségnek örvend a Showder Klub elindulása óta. Esküvőszervezők szerint a lakodalmakban egyre gyakrabban tűnnek fel humoristák, hogy szórakoztassák a násznépet és a fiatal házaspárt. A dumaszínházi humoristák egyike, Szép Bence valóságos „esküvő-szakértő" lett, olyan sokat lép fel lakodalmakban, esküvőkön.

Honnan jött az ötlet, hogy lakodalmi stand up comedy-t csinálj?

Nem az én ötletem volt, az egyik ismerősöm látott a tv-ben, és a weboldalamon keresztül felkeresett, hogy esküvőre készül, nem lépnék-e fel rajta. Az egyik tv-műsorban korábban már beszéltem róla, mennyi vicces dolog történik az esküvőkön, így nem volt idegen a téma, amely - legyünk őszinték - valóságos kincsesbánya egy humoristának. Aztán később rájöttem, hogy minden jegyespárnak van olyan közös élménye, amelyet a lakodalomban elő lehet adni úgy is, hogy ne csak a menyasszony és a vőlegény, hanem a teljes násznép fogja a hasát a nevetéstől. Így jutottam el oda, hogy most már a fiatal pár történeteit is feldolgozom a produkcióiban.

Ez úgy működik, hogy az esküvő előtt elmondják neked például a megismerkedésük történetét, te pedig csinálsz belőle egy humoros stand up-ot?

Pontosan. Vannak párok, akik csak néhány sztorit osztanak meg velem, vannak, akik rengeteget; én kiválasztom, mely történetek azok, amelyek a násznép számára is humorosak, és beindul a fantáziám... De sokszor annyira vicces dolgokat írnak meg nekem, hogy csak ki kell színeznem egy kicsit.

Írásban küldik el a történeteiket?

Mindig átbeszéljük őket személyesen, de én a saját érdekükben azt tanácsolom nekik, hogy írják le ezeket a sztorikat, mert sokszor néhány év távlatából sem könnyű felidézni őket. Ha leírják, és gondosan elteszik, majd évek-évtizedek múlva előveszik, nagyon jól fognak szórakozni rajtuk. Ezt egyébként nagy szeretettel tanácsolom mindenkinek: a közös élményeket mindig rögzítsék, az aranylakodalmukban úgy fognak nevetni rajtuk, hogy a fogsoruk is kirepül!

Melyik a legjobb időpont egy lakodalomban a produkciódra? Vacsora előtt, közvetlenül utána, esetleg éjfél után?

Változó, mint ahogy két egyforma lagziban sem jártam még. Ezt mindig előre gondosan egyeztetjük a párral vagy az esküvőszervezővel. Léptem már fel rögtön a vendégek étterembe érkezése után, de éjjel kettőkor is, amikor a pár projektoron kivetített pikáns nyaralási fotóit kellett kommentálnom.

Jellemző, hogy vetítéssel kötik össze a produkciódat?

Egyre több ilyen van, főleg azokon a lagzikon, ahol a pár barátai titokban összeállítanak egy prezentációt a menyasszony és a vőlegény fotóiból. Ilyenkor általában én is a meglepetés része vagyok, a pár nem tud róla, hogy fellépek a lakodalmukban. Aztán szakadnak a röhögéstől, amikor a róluk gyűjtött történeteket előadom, hála a barátoknak, családtagoknak, akik megosztják velem ezeket. Eredeti és emlékezetes meglepetés - évtizedek múlva szerintem nem mindenki tudja elmondani, kitől, milyen ajándékokat kapott az esküvőjére, de arra biztosan emlékezni fog, ki vette a fáradtságot, hogy egy különleges ajándékkal lepje meg őket. Olyannyira jól működik ez a rendszer, hogy például voltak olyanok, akiknek felléptem az esküvőjén, a következő hónapban pedig meghívtak az egyik örömszülő hatvanadik születésnapi bulijára, ahol az ünnepeltről készítettem „humoros életutat". Már beíratták a naptáramba egy másik szülő szülinapi buliját is. Már csak úgy hívnak, hogy a „Szabó család házi humoristája".| <<< vissza az előző oldalra | főoldalra | az oldal tetejére |


 

 

 

 

 

 

 

Archív weblap:

Kontakt: info@eskuvoilexikon.hu