Weboldal

Insta-ötletbörze

Senkinek sem kell ma már bemutatni az Instagramot, amely elsősorban fotók megosztására, böngészésére szolgál. A sztárok mellett a földi halandók is felfedezték az internetes felületben rejlő lehetőségeket, így például az esküvőjükre készülő menyasszonyok/vőlegények inspirációt meríthetnek az egyes oldalakról.Ma már szinte el sem tudjuk képzelni, anyáink hogyan szervezték az esküvőjüket internet nélkül. Annyira természetes, hogy rögtön pötyögünk, ha valaminek utána szeretnénk nézni! Ami régen az esküvői magazin volt, az napjainkban a net, azon belül is az Instagram. A házasulandók – kiváltképp a menyasszonyok – számára kifogyhatatlan ötletforrás lehet a számtalan esküvői oldal, amely itt fellelhető. Mindenhez lehet ihletet meríteni a lánykéréstől a nászúton keresztül az első gyermekáldásig.

A legkeresettebbek talán az esküvői ruhákat bemutató oldalak. Ha nincs elképzelés, innen bőven lehet ötleteket szerezni, legyen az hosszú usztályos, extravagáns rövid, fodros-csipkés ruhaköltemény. Például a Mondj igent a ruhára! népszerű televíziós reality-ból ismert New York-i szalon is megtalálható az Instán. Ha itt sikerül megtalálni az álomruhát, okostelefonon már mutathatjuk is a varrónőnek. A lovemydress oldalon csaknem nyolcezer fotót lehet végigpörgetni, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákról a romantikustól az extrém megoldásokon át az egyszerű vonalvezetésű, modern darabokig. A ruhák mellett az egyéb kiegészítőkről is képet kaphatunk: fátylak, cipők, ékszerek, cipők garmadáját kínálja nekünk a net. Az Insta fotótárából remek tippeket lehet kapni a terem dekorációjához, terítéshez, tortakülönlegességekhez, a vicces vagy épp megható csoportképek beállításaihoz, a készülődés perceihez, a lagzis mulatozáshoz, az apró köszönőajándékokhoz. Az instibraid című oldal menyasszonyi frizurák számtalan variációját vonultatja fel. Klasszikus kontyok, laza fonatok, elbájoló hajköltemények és szexisen zilált loboncok adhatnak ihletet a leendő aráknak és kreatív fodrászaiknak. Ha sikerült választani, indulhat a másolás! Esküvői meghívókból annyi félét lehet ma már találni, mint égen a csillag, de aki további tippeket szeretne, a wedding_paper_chic Insta-oldalon kedvére szemezgethet a grafikai műhelyek és nyomdák végtelen eszköztárából. Olyan oldal is létezik, ami a legfrissebb trendek összegyűjtésére szakosodott (weddingdresslookbook), legyen az ruha, műköröm, jegygyűrű, fejdísz, torta, csokor, az esküvői autó dekorálása, vagy épp a mennyasszonyi ruha alá való láthatatlan alakformáló fehérneműk. A weddingdream Insta-oldal az álomesküvők pompájából ad ízelítőt. Minden csilivili, drága és elegáns – luxus minden szinten. Ha nem is tudjuk mindezt magunknak megvalósítani, a szemünket bátran legeltethetjük a szebbnél szebb felvételeken fényárban úszó báltermekről, gyémántdíszes topánkákról, óriási dizájnertortákról, látványos menyasszonyi bokrétákról. Álmodozni csak szabad, és mikor, ha nem most?! A thelittleendingcollective a vad ötletek jegyzéke azok számára, akik valami különlegeset és emlékezeteset szeretnének a nagy napra akár dekorációban, terítésben. A buja virágdzsungelnek öltöztetett lakodalmi teremtől a rafinált csokorba kötött székdíszítő virágokig, számtalan megoldás ébresztheti fel kreativitásunkat.

Az Insta a vőlegényekről sem feledkezik meg, persze a választék jóval gyérebb. A groominspiration oldalon csaknem négyezer fotó mutatja be, hogyan lehet a férfi igazán elegáns az esküvőjén. Öltönyök, cipők, órák, nyakkendők, zakóra való virágdíszek, de még zoknik is adhatnak inspirációt az alkalomhoz illő öltözékhez. Piros pont jár érte, hogy a jópofa hangulatképek mellett, több fotón megmutatkozik az erősebbik nem érzékeny oldala is!

A gyűjtőoldalakon túl ma már fellelhetők az Instán esküvői webshopok, cukrászdák, ékszerüzletek és más szolgáltatók fiókjai, akik azon fáradoznak, hogy a kézfogó napja még emlékezetesebb legyen. Érdemes felkeresni menő fotósok oldalait (gabemcclintock, christinakarst, lindsay_colette). Nemcsak azért, mert jól esik mások gyönyörűséges képein álmodozni, hanem mert kreatív beállításokat is elleshetünk róluk.
Esküvő után sem kell hanyagolni az Instagramot, hiszen az ifjú pár létrehozhat saját oldalt, ahol megoszthatja a menyegző képeit, videóit.

Esküvői weboldal - Almaimeskuvoje.hu

Szép dolog a hagyomány, érdemes ápolni is, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül ki kell zárni az újdonságokat, trendeket és a világháló adta lehetőségeket a nagy esküvőszervezésből.

Számos celeb- és sztáresküvő kapcsán cikkezett már a sajtó a közzétett nászajándék listákról. Nos, az a bizonyos nászajándék lista csak egy apró - bár nem elhanyagolható - része az esküvői weboldalak adta lehetőségeknek. S igen, ez nem csupán a hírességek kiváltsága, sőt! Akár mi is, könnyedén, pár perc alatt elkészíthetjük saját ingyenes esküvői oldalunkat. Bár bőven elég magyarul vagy angolul rákeresni az "esküvői weboldal"-ra, számos ajánlatot kaphatunk, hogyan készítsük el három-négy maximum öt lépésben az oldalt, most mégis inkább beszéljünk arról, hogy miért érdemes ezt a három-négy-öt lépést megtenni. Illetve érdemes-e nekünk esküvői oldalt nyitni?

Az első és talán legfontosabb szempont, hogy mi magunk, illetve leendő násznépünk mennyire érzi otthon magát a monitor előtt. Egy esküvői oldal attól lesz élő és hasznos, ha naprakész információk vannak rajta, rendszeresen frissítjük a tartalmat, és a látogatók is írnak, kérdeznek, egyeztetnek rajta. Ha mi is szívesen foglalkozunk az oldallal, és lesz, aki olvassa is, akkor már csak azt kell eldönteni, milyen tartalommal töltsük fel.

Kezdhetjük akár a megismerkedésünk történetével is - hátha valaki még nem ismeri - de ha ismerik is, olyan jó visszaemlékezni rá. Majd jöhetnek a képek! Képek rólunk, az eddig eltöltött évekről. Ha van még a rokonságban fehér folt, soha meg nem látogatott unokatestvér, külföldi barát, aki szívesen látná a másik felünket legalább képen, bizonyosan értékelni fogja a gesztust. Persze az esküvő és a lakodalom végén még bőven kerülhet fel fotó, videó a buliról, s akár a nászútról is feltehetünk pár képet. Ezzel egy csapásra megoldódott a képekért könyörgő vendégek gondja, az oldalon megnézi és letölti, ha szeretné. A praktikum mentén tovább haladva, az oldalon térképpel és megközelítési lehetőségekkel együtt bemutathatjuk az esküvő majd a lakodalom helyszínét. S hogy senki ne legyen zavarban, a pontos programot is feltölthetjük, így mindenki tudhatja, hogy mikor lesz a menyasszony kikérése, és mikor és hol gyülekezik a násznép. A biztonság kedvéért, az oldalon feltüntethetjük a már említett nászajándék kívánság listánkat is, mellyel jó eséllyel kivédhetjük a Három nővérből is ismert szamovár-helyzetet. Legyünk őszinték, nem lenne jó, ha tényleg azt kapnánk, amire szükségünk van? Akkor írjuk le és tudassuk az érintettekkel!

S mire lehet még jó az oldal? Számos interaktív ötlettel színesíthetjük. Kérhetünk ötleteket a nászúti tervekhez, a lakodalom játékaihoz, telekocsit szervezhetünk rajta, de akár arról is kérhetünk visszajelzést, hogy kinek van speciális diétája, amire jó előre felkészülni. Egy szó, mint száz, hasznos lehet egy jól összeszedett esküvői oldal, de azért ez még nem tudja pótolni a személyes meghívó hagyományos varázsát.
| <<< vissza az előző oldalra | főoldalra | az oldal tetejére |


 

 

 

 

 

 

 

Archív weblap:

Kontakt: info@eskuvoilexikon.hu