Esküvőszervezés

Amikor egy pár az esküvőjét tervezi, felmerül a kérdés, hogy egyedül vagy szakember segítségével valósítsa-e meg. Bár sokan félnek az anyagi vonzatától vagy attól hogy egy idegen emberre bízzák ennek a fontos napnak a megszervezését, már Magyarországon is egyre gyakoribb, hogy képzett esküvőszervezőt bíznak meg a feladattal.
Elcsépelt, de mégis oly igaz, hogy legjobb esetben egyetlen ilyen nap van az ember életben, és mindenki azt szeretné, hogy ez tökéletes legyen. A jegyes pár általában rokonok, barátok segítségével kezd bele a szervezésbe, de sokszor elvesznek a részletekben, s a végén csak a kapkodás marad. Az elképzeléseiknek legjobban megfelelő ruhát, helyszínt, zenekart, fotóst és számtalan apró, de fontos kelléket megtalálni rendkívül időigényes feladat, s mire elérkezik az esküvő napja, igencsak elfárad a menyasszony és a vőlegény.
Az a hit, miszerint esküvőszervezőt fogadni luxus, nem helyénvaló. Mindamellett, hogy tapasztalt szakértő segítségével választhatják ki a koncepciót, az előkészületek lebonyolítása miatt sem kell aggódni, a pár dolga nem más, mint hogy felhőtlenül élvezze a nagy napot.
A hozzáértő segítő közreműködése hasznos mindazok számára, akiknek határozott elképzeléseik vannak és azoknak is, akik tanácstalanul állnak a „feladat” előtt. Az esküvőszervezők több olyan szolgáltatóval állnak kapcsolatban, akiknek ajánlatai közül közösen választhatók ki a legmegfelelőbbek, mind minőségében, mind árban. Ezek alapján személyre szabott ajánlatot kaphatunk.
A kiválasztásnál fontos a személyes találkozás, ahol a benyomások alapján el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e a szervező, hiszen ez egy bizalmi szerep. A kiválasztottól minden esetben kérjünk referenciát, bátran kérdezzük azokat, akikkel korábban már együtt dolgoztak. Tudni kell, hogy az esküvőszervezők más-más árszabással dolgoznak. Vannak, akik az ajánlatot és a szervezést ingyenesen készítik el, ők a szolgáltatóktól kapják a jutalékukat. Mások már az ajánlat elkészítéséért pénzt kérnek, és ha őket választják, levonják a szervezésért felszámolt díj végösszegéből.
A szakember feladata a mi álmaink megvalósítása, ragaszkodjunk elképzeléseinkhez, de azért fogadjuk meg a hozzáértő tanácsait is, hiszen a célja nem más, mint hogy a pár mindennel tökéletesen elégedett legyen. Ha eldöntöttük, hogy milyen típusú szertartást és lakodalmat szeretnénk (egyházi, polgári esküvő; modern vagy hagyományos lakodalom), mennyi a rendelkezésre álló anyagi keret, a vendégek száma és megvan a kitűzött időpont, kezdődhet az esküvőszervező munkája. Segít a legtökéletesebb helyszín kiválasztásában, a koncepció felállításában és a színvilág kialakításában is, hiszen ismeri az aktuális trendeket. Választhatunk a nála lévő szolgáltatók referencia albumaiból, de ha egyik sem igazán passzol elképzeléseinkhez, a profi esküvőszervező akkor is tud megoldást, hiszen ma már olyan egyedi és különleges esküvők is megvalósulhatnak, amelyeknek csak a fantázia szabhat határt.

Zsana
| <<< vissza az előző oldalra | főoldalra | az oldal tetejére |


 

 

 

 

 

 

 

Archív weblap:

Kontakt: info@eskuvoilexikon.hu